Generelt: Gratis ”prøvetime og introduktion” for alle, der ønsker at stifte bekendtskab med mindfulness og meditation og få indsigt i centerets kurser og aktiviteter.

Forudsætninger: Ingen udover nysgerrighed og lyst.

Formål: At udbrede kendskabet til mindfulness og meditation og give mulighed for en gratis ”prøvemeditation” med guide og let instruktion. Introduktionen er samtidig en mulighed for et personligt møde, forud for evt. valg af kursusudbyder, hvilket er særdeles væsentligt og hensigtsmæssigt. Der er rigtig mange udbydere på markedet og der er stor forskel på den uddannelsesmæssige baggrund på de udbydende mindfulnessinstruktører – så grundregelen er, at undersøge instruktørens baggrund og optimalt set, en personlig kontakt forud for opstart af samarbejdet.

Fokus og temaer: Hvad er mindfulness og meditation? Hvad siger evidensen og hvorfor denne særlige fokus og interesse på området i DK det seneste årti. HeartMath, ‘Gearskifte’, åndedræt, fokuseret bevidst opmærksomhed og koncentration m.m.

Form: Introduktion samt ca. 2×10 minutters guidede meditationer. Herefter kan der stilles spørgsmål og evt. aftales videre forløb.

Praktisk info: Følg med på forsiden for at se dato for næste Gratis introduktion. Introduktionen foregår fra kl. 19.00 – 21.00.

Pris: Gratis:)

Sted:  Prøvemeditationen foregår i Mindfulnesscenterets lokaler, Helsingørsgade 30, 3400 Hillerød. Gå gennem porten, og forbi kiropraktorhuset. Bagerst til højre finder du indgangen.

Tilmelding: For at sikre dig plads, skal du sende en mail på info@mindfulnesscenteret.dk Husk at skrive hvilken dato du ønsker prøvemeditation. Du vil herefter modtage bekræftelsesmail og besked, hvis der er overtegnet.

Underviser: Allan Ulrich Thomsen – Mindfulness instruktør og uddannet ved Skolen For Anvendt Meditation (Se mere her) og under uddannelse til MBSR instruktør ved Århus Universitetshospital. . Har mediteret siden 2007 og været i træning hos Jens-Erik Risom (Satyarti) siden 2009 og modtaget undervisning af flere forskellige lærere. Se mere om Allan her

Vigtig information omkring Mindfulness meditation.

For alle forløb og aktiviteter arrangeret af CMlL gælder, at deltagelse er på eget ansvar. En del af træningen i mindfulness meditation består af træning i discipliner, som accept, neutral iagttagelse og en ikke vurderende og ikke dømmende forholden sig til de tanker, følelser og sanseindtryk, der opstår under meditationen. Dette er naturlig del af processen, men den kan samtidig også medføre, at du kommer i kontakt med sider af dig selv og livet, som måske er “besværlige” og som du ikke har så meget lyst til at “se på”.

Bærer du rundt på tunge livsbyrder eller dybe traumer der ikke er bearbejdede, anbefales det forinden at forholde sig realistisk til dette, og om nødvendigt konsultere egen læge eller andre professionelle behandlere.

Dette skal ikke forstås i retning af, at det er farligt at meditere. Omvendt medfører den meditative praksis som nævnt ovenfor,  at du på et tidspunkt vil blive konfronteret med dine tanker, følelser, erindringer og tilværelsen -som den nu engang er.

En del af formålet og udbyttet af mindfulnesstræningen er dog samtidig, at opøve evnen til at kunne mestre livet, som det nu engang folder sig ud i al sin mangfoldighed. Dette er en nødvendig del af udviklingsprocessen, som du i træningen bliver støttet i at håndtere.

Har du spørgsmål eller er i tvivl, er du altid velkommen til at kontakte mig.

Vel mødt – Allan